HATAY / İSKENDERUN - İskenderun Tosçelik Fen Lisesi

TEMEL DEĞERLERİMİZ VE İLKELERİMİZ

TEMEL DEĞERLERİMİZ

Tarafsız,  Mükemmeliyetçi, Yenilikçi ,Bütünlüğü Sağlayan, İhtiyaç ve Beklentilere

Duyarlı, Şeffaf, Hesap Verebilir ve Etik Değerlere Bağlı ,Sorumluluk Sahibi ve Samimi ,

Adil , Akılcı, İdealist, Liderlik,  Liyakat, Takım bilinci, Kurum aidiyeti, Çevre Bilinci ile

öğrencilerimize;

¨ Öğrencilerimizin bilgiyi öğrenmesi yerine öğrenmeyi öğrenmesi önceliktir.

¨  Öğrencilerimiz, bütün çalışmalarımızın merkezidir ve amaçlarımıza temel oluşturur.

¨   Biz, birbirimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi, toplumun sürekli gelişen ve değişen beklentilerine uyum sağlayacak biçimde yüreklendiririz.

¨  Öğrencilerimizin başarısını arttırmak, onları üniversiteye ve yaşama hazırlamak  için sorumluluk alır, verimli biçimde çalışırız.

¨  Öğrencilerimizi koruyup, gözetiriz ve onlara birey olarak saygı duyarız.

¨   Farklı görüşler zenginlik kaynağıdır, öğrencilerimizin farklılıklarını gözetiriz, çünkü iyi bir eğitim bütünleşme kadar çeşitliliği de gerektirir.

¨  Öğrencilerimize; yapıcı, yaratıcı, çözümleyici, eleştirel, soyut, çok yönlü düşünce becerisi kazandırırız.

¨ Öğrencilerimize çevre bilinci kazandırırız. Doğal güzelliklere, sanata ve sanat eserlerine hayranlık uyandırırız.

¨  Öğrencilerimize; ulusal ve evrensel değerlerle bütünleşmiş tarih bilinci, edebiyat ve estetik zevki aşılarız.

¨   Öğrencilerimizin; Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, çağdaş uygarlık yolunda demokratik davranışları benimseyen, beceri düzeyi yüksek birer yurttaş olarak yetişmelerini sağlarız.

¨   Değişimden korkmayız, değişim bize başarıya ulaşmada cesaret verir.

¨  Biz öğrencilerimize, çalışma ve başarma zevki veririz. Emeğe ve emek verene saygı duyma kültürünü kazandırırız.

Yayın: 13.06.2017 - Güncelleme: 23.05.2023 20:38 - Görüntülenme: 1251